Hrnčeková bublanina

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 vajcia, 1 hrnček (2 dl) práškového cukru, 1 vrecúško vanilínového cukru, 1,5 hrnčeka polohrubej múky, 0,5 hrnčeka oleja, 0,5 hrnčeka vody, alebo mlieka, čerstvé ovocie (višne, ríbezle, marhule a podobne).

Postup

Krok 1

Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilínvoým cukrom do penista. Múku premiešame s práškom do pečiva a striedavo s olejom a vodou zašľaháme do žĺtkovej masy. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný väčší plech. Navrch poukladáme čerstvé ovocie a upečieme. Hotovú bublaninu posypeme práškovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(5 / 5)

5 1 2398
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

2399

Podobné recepty:
  • Závin s mrkvou a brokolicou

    Závin s mrkvou a brokolicou

  • Bratislavské makovníky

    Bratislavské makovníky

  • Teplé rožky plnené tvarohom

    Teplé rožky plnené tvarohom

kuk