Karfiol v cibuľovej omáčke
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 500 g karfiolu, 2 vajcia, 100 g hladkej múky, masť, soľ, štipku pomletého muškátového orieška, ďumbier. Na omáčku: 200 g cibule, 50 g mletých mandlí, 1 lyžičku mletého koriandru, 1 lyžičku mletého kardamonu, štvrť lyžičky strúhaného muškátového orieška, štipku škorice, štipku mletých klinčekov, 2 dl kyslej smotany, masť, olej a soľ.
Postup
Krok 1
Vajcia zmiešame so soľou, muškátovým orieškom, lyžicou masti, múkou a vypracujeme cesto. Uvarený a roztlačený karfiol rozmiešame s cestom. Mokrými rukami z neho vytvarujeme guľky a na vymastenom plechu pečieme v rúre pol hodiny. Cibuľu nakrájame na drobno, opražíme ju na oleji, pridáme všetky koreniny, opražíme ich kým nezhnednú. Pridáme mandle, podlejeme šálkou vody a varíme asi 10 minút. Vmiešame smotanu, ďumbier a posolíme. Keď je omáčka hustá, prilejeme ešte vodu. Na misu dáme upečené karfiolové guľky a zalejeme ich cibuľovou omáčkou, ktorú môžeme rozmixovať.