Plnený patizón
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 1 väčší patizón, 1 cibuľu, soľ, olej, 1,5 dl zeleninového vývaru, 100 g sójových kociek, mleté čierne korenie, 50 g sušených húb, 1 lyžičku sójovej omáčky, 2 vajíčka, majorán a petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Z patizóna odkrojíme vrch a odstránime jadierka. Osolíme a necháme postáť. Naplníme plnkou, uložíme na pekáč, podlejeme zeleninovým vývarom a za občasného polievania pečieme do mäkka. Plnku pripravíme tak, že nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme vopred namočené, pokrájané sójové kocky a huby, okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou, krátko opražíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi vmiešame vychladnuté vajcia, majorán, posekanú petržlenovú vňať a dokonale všetko premiešame.