Žemle plnené vajíčkom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Hrianky, chlebíky , Bezmäsité pokrmy , Toasty
Ingrediencie
- 4 žemle, 25 g masla, 3 vajíčka, soľ, 50 g strúhaného syra, 3 lyžice mlieka, korenie, majorán alebo pažítku, šunku a klobásu.
Postup
Krok 1
Zo žemlí odkrojíme vršok, vydlabeme stred a vnútro vymažeme maslom. Do žemlí dáme plnku, ktorú pripravíme z vybranej striedky, vajec, korenia, mlieka a soli. Vrch posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť. Do plnky môžeme pridať i pokrájanú šunku, klobásu alebo dusené hríby. Hotové žemle ozdobíme surovou zeleninou, plátkom syra alebo salámy.