Žemle plnené vajíčkom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 žemle, 25 g masla, 3 vajíčka, soľ, 50 g strúhaného syra, 3 lyžice mlieka, korenie, majorán alebo pažítku, šunku a klobásu.

Postup

Krok 1

Zo žemlí odkrojíme vršok, vydlabeme stred a vnútro vymažeme maslom. Do žemlí dáme plnku, ktorú pripravíme z vybranej striedky, vajec, korenia, mlieka a soli. Vrch posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť. Do plnky môžeme pridať i pokrájanú šunku, klobásu alebo dusené hríby. Hotové žemle ozdobíme surovou zeleninou, plátkom syra alebo salámy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1671
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1672

Podobné recepty:
  • Chrenová omáčka II

    Chrenová omáčka II

  • Andalúzska zeleninová zmes

    Andalúzska zeleninová zmes

  • Špagety s pórom

    Špagety s pórom

kuk