Hubová polievka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 300 g čerstvých húb, 1 lyžičku soli, rascu, mleté čierne korenie, 1 cibuľu, 1 mrkvu, 1 petržlen, 2 zemiaky, petržlenovú vňať, 2 lyžice oleja, hladkú múku. Na cestovinu do polievky 1 vajce, 3 až 4 lyžice hrubej múky, soľ.

Postup

Krok 1

Pokrájané huby dáme variť do 1,5 litra vody, osolíme, pridáme rascu, okoreníme a varíme 25 minút. Cibuľu, mrkvu, petržlen a zemiaky pokrájame, pridáme k hubám a varíme do mäkka. Z oleja a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, vylejeme ju do polievky, pridáme cestovinu a varíme 5 minút. Pred podávaním pridáme posekanú petržlenovú vňať. Cestovinu pripravíme tak, že z vajca a múky vymiešame hustejšie cesto, ktoré postrúhame na hrubšom strúhadle.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1193
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1194

Podobné recepty:
  • Kačací extrakt s pekingskou kapustou a hubami

    Kačací extrakt s pekingskou kapustou a hubami

  • Citrónová polievka

    Citrónová polievka

  • Bratislavská držková polievka

    Bratislavská držková polievka

kuk