Malá pikantná čarodejnica

2015-09-29

Ingrediencie

  • Na cesto: 250 g hladkej múky, 250 g Hery, 250 g tvarohu, soľ, korenie. Na plnku: 400 g bravčovej panenskej, 750 g teľacej alebo bielej klobásy (nevarenej), 1 žĺtok, cibuľovú a cesnakovú príchuť, viazaničku petržlenu, tymián, rozmarín, múku na obalenie, žĺtok na potretie.

Postup

Krok 1

Z múky, soli, korenia, Hery a tvarohu spracujeme cesto a dáme ho na chladné miesto. Mäso osolíme, okoreníme a na rozpálenom tuku zo všetkých strán opečieme. Klobásu (bez šupky) rozotrieme so žĺtkom, pridáme cibuľovú i cesnakovú príchuť a posekané koreniny. Cesto rozvaľkáme na dĺžku mäsa (nie veľmi na tenko), prenesieme ho na pekáč vyložený papierom na pečenie a natrieme ho klobásovou hmotou. Do stredu položíme vychladnuté, v múke obalené mäso. Pomocou papiera naň z oboch strán preložíme cesto a trochu ho sformujeme. Žĺtkom rozmiešaným s trochou vody potrieme okraje cesta a pritlačíme ich. Zo zvyškov cesta povykrajujeme ľubovoľné tvary a roládu nimi ozdobíme. Nakoniec ju celú potrieme žĺtkom. Vo vopred vyhriatej rúre pečieme asi 40 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1214
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1215

Podobné recepty:
  • Drobné veľkonočné pečivo na rôzny spôsob

    Drobné veľkonočné pečivo na rôzny spôsob

  • Biskupský chlebík

    Biskupský chlebík

  • Čokoládová torta II

    Čokoládová torta II

kuk