Fritovaná klobása v cestíčku
2018-02-21- komentárov
- Kategórie: Studená kuchyňa, údeniny , Klobásy
- Kuchyňa: Španielska
Popis
Fritovaná klobása v cestíčku
Ingrediencie
- 400 g čerstvej klobásy
- 250 g hladkej múky
- soľ
- korenie na steaky
- rôzne exotické koreniny
- 200 g Hery
- 200 g diétneho tvarohu
- 1 ks žĺtok
Postup
Krok 1
Z klobás nakrájame 12 kúskov, povaríme ich krátko vo vode, vyberieme a necháme vychladnúť. Na dosku dáme múku, pridáme korenie a soľ. Postupne plochým nožom vmiešavame kúsky Hery a tvarohu. Spracujeme cesto, na tenko ho rozvaľkáme, radličkou rozdelíme na pásy široké asi 3 cm. Žĺtok rozmiešame s trochou vody a potrieme ním cesto. Klobásy špirálovo obalíme pásmi cesta, okraje starostlivo prehneme a pritlačíme. Klobásy fritujeme pri teplote 180 stupňov 4 až 5 minút.