Polročné koláčiky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky, kypriaci prášok, 2 vajcia, 250 g masla, 40 g droždia, soľ, mlieko a cukor na kvások. Plnku orechovú, makovú, tvarohovú alebo lekvárovú.

Postup

Krok 1

Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme vajcia, maslo, troška soli a pripravený kvások z droždia, mlieka a cukru. Všetko spolu spracujeme, vyklopíme na dosku a hneď, bez kysnutia, tvarujeme malé koláčiky alebo rožteky, ktoré naplníme ľubovoľnou plnkou. Koláčiky poukladáme na plech a upečieme v dobre vyhriatej rúre. Koláčiky až pol roka vydržia ako čerstvé.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2034
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2035

Podobné recepty:
  • Rýchly tvarohový koláč III

    Rýchly tvarohový koláč III

  • Mandle k vínu

    Mandle k vínu

  • Tvarohové pagáče

    Tvarohové pagáče

kuk