Africké steaky
2016-06-24- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 10 min.
- Celkový čas : 25 min.
Popis
Ak máte doma ananás, určite si pochutnáte na africkom steaku pripravenom z ananásovej kaše a cesnaku.
Ingrediencie
- 600 g mäsa na steaky
- 1 ks ananás
- 2 strúčik cesnaku
- mletý koriander
- mleté čierne korenie
- olej
Postup
Krok 1
Polovicu ananásu zbaveného kôre a stredu nakrájame na 1 cm plátky, druhú polovicu postrúhame na kašu. Do ananásovej kaše primiešame rozotrený cesnak, koriander a korenie. Steaky namočíme do omáčky a vložíme do chladničky na 4 až 12 hodín. Potom steaky potrieme olejom a grilujeme 4 minúty z každej strany.
Krok 2
Na každý steak položíme plátok ananásu a grilujeme ešte 2 minúty.