Vianočné kvety

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 230 g hladkej múky, 70 g práškového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 140 g masla, 1 žĺtok, 1 lyžicu rumu, citrónovú šťavu, tuk na vymastenie formičiek. Krém alebo šľahačku, ako plnku.

Postup

Krok 1

Do preosiatej múky pridáme práškový a vanilkový cukor, zmäknutý a na menšie kúsky pokrájaný tuk, žĺtok, rum a citrónovú šťavu. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré vyvaľkáme na plát hrubý asi 4 mm. Formičkou vykrajujeme kvetinky alebo hviezdičky. Vložíme ich do formičiek na košíčky, zľahka vymastených tukom. V nich ich ešte vytvarujeme (okraje nadvihneme) a v mierne vyhriatej rúre upečieme. Vychladnuté pečivo ozdobíme tak, že do stredu kvetu nastriekame šľahačku alebo krém a pridáme kúsok kandizovaného ovocia.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2927
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2928

Podobné recepty:
  • Drahý orechový koláč

    Drahý orechový koláč

  • Slané pagáčiky

    Slané pagáčiky

  • Jahodovo pomarančová torta

    Jahodovo pomarančová torta

kuk