Špagety s pórom a salámou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Cestoviny, pizza , Špagety
Ingrediencie
- 500 g špagiet, soľ, 1 pór, 1 lyžicu oleja, 150 g polosuchej salámy, 2 žĺtky, 1 lyžicu oregana a bazalky, 100 g parmezánu alebo iného tvrdého syra, olej a strúhanku na zapekaciu misu, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Špagety uvaríme v osolenej vode. Pred dovarením pridáme ku špagetám nakrájaný pór (bielu i zelenú časť). Uvarené špagety s pórom precedíme a premiešame s olejom. Salámu nakrájame na kocky, žĺtky rozšľaháme so soľou, korením a syrom, premiešame so špagetami. Zmes dáme do olejom vymastenej a strúhankou vysypanej misy, vložíme do rúry vyhriatej na 220 oC a zapečieme. Porcie špagiet posypeme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame s rajčinovým, alebo listovým šalátom.