Frankfurtská hovädzia roláda

2018-02-19

Popis

Frankfurtská hovädzia roláda. Podávame s dusenou ryžou, žemľovými knedľami alebo varenými zemiakmi.

Ingrediencie

  • 750 g zadného hovädzieho mäsa
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 1 ks cibuľu
  • 3 lyžica oleja
  • trochu hladkej múky
  • 3 lyžica smotany
  • 50 g anglickej slaniny
  • 1 ks cibuľu
  • 2 strúčik cesnaku
  • drvenú rascu
  • mletú červenú sladkú i štipľavú papriku
  • 4 ks tenkých párkov.
  • 200 g mletého mäsa (hovädzieho a bravčového)

Postup

Krok 1

Plnku pripravíme tak, že mleté mäso zmiešame so slaninou pokrájanou na kocky, nadrobno pokrájanou cibuľou, roztlačeným cesnakom, korením a soľou. Z hovädzieho mäsa pripravíme plát, ktorý naklepeme, okoreníme a osolíme. Plát potrieme mäsovou plnkou pozdĺžne poukladáme párky, zvinieme a previažeme niťou. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, vložíme roládu a opečieme ju zo všetkých strán. Potom ju podlejeme horúcou vodou alebo vývarom, prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme do mäkka. Pred dopečením roládu odokryjeme. Hotovú roládu vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, podlejeme vodou alebo vývarom a povaríme. Nakoniec zjemníme smotanou. Roládu zbavíme nití a pokrájame na šikmé plátky. Rozdelíme na porcie, prelejeme omáčkou a podávame s dusenou ryžou, žemľovými knedľami alebo varenými zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1659
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1660

Podobné recepty:
  • Hovädzie líčka na čiernom pive

    Hovädzie líčka na čiernom pive

  • Dvojitý biftek - Chateaubriand

    Dvojitý biftek - Chateaubriand

  • Alsaské mäso

    Alsaské mäso

kuk