Frankfurtská hovädzia roláda
2018-02-19- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Pečené a grilované mäso
- Kuchyňa: Nemecká
Popis
Frankfurtská hovädzia roláda. Podávame s dusenou ryžou, žemľovými knedľami alebo varenými zemiakmi.
Ingrediencie
- 750 g zadného hovädzieho mäsa
- mleté čierne korenie
- soľ
- 1 ks cibuľu
- 3 lyžica oleja
- trochu hladkej múky
- 3 lyžica smotany
- 50 g anglickej slaniny
- 1 ks cibuľu
- 2 strúčik cesnaku
- drvenú rascu
- mletú červenú sladkú i štipľavú papriku
- 4 ks tenkých párkov.
- 200 g mletého mäsa (hovädzieho a bravčového)
Postup
Krok 1
Plnku pripravíme tak, že mleté mäso zmiešame so slaninou pokrájanou na kocky, nadrobno pokrájanou cibuľou, roztlačeným cesnakom, korením a soľou. Z hovädzieho mäsa pripravíme plát, ktorý naklepeme, okoreníme a osolíme. Plát potrieme mäsovou plnkou pozdĺžne poukladáme párky, zvinieme a previažeme niťou. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, vložíme roládu a opečieme ju zo všetkých strán. Potom ju podlejeme horúcou vodou alebo vývarom, prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme do mäkka. Pred dopečením roládu odokryjeme. Hotovú roládu vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, podlejeme vodou alebo vývarom a povaríme. Nakoniec zjemníme smotanou. Roládu zbavíme nití a pokrájame na šikmé plátky. Rozdelíme na porcie, prelejeme omáčkou a podávame s dusenou ryžou, žemľovými knedľami alebo varenými zemiakmi.