Čokoládová torta I

2016-04-18
  • Počet porcií : 5
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Torta plnená šľahačkou a višňami sa ku čokoládovej chuti veľmi dobre hodí.

Ingrediencie

  • 6 ks vajec
  • 180 g práškového cukru
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 50 g kakaa
  • 140 g polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 50 g Solamylu
  • tuk na vymazanie a hrubú múku na vysypanie formy
  • griotku
  • čokoládu
  • 2 vrecúško stužovača šľahačky
  • 40 g práškového cukru
  • zavárané višne
  • 1 dl šľahačkovej smotany

Postup

Krok 1

Žĺtky, práškový a vanilkový cukor a kakao vymiešame do peny. Po častiach pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, Solamyl a pevne vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rozotrieme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy a v predhriatej rúre pomaly upečieme. Korpus necháme aspoň 12 hodín odpočinúť.

Krok 2

Potom ho vodorovne prekrojíme na tri časti. pláty pokvapkáme griotkou, potrieme šľahačkou a poukladáme višne (aj medzi pláty s dostatočnou vrstvou šľahačky). Zostávajúcu časť šľahačky dáme navrch torty, poukladáme višne a stred ozdobíme lupienkami čokolády (vytvoríme ich škrabkou na zemiaky).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1201
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1202

Podobné recepty:
  • Cibuľový závin

    Cibuľový závin

  • Plnené kúpeľné oblátky

    Plnené kúpeľné oblátky

  • Zemiakovo bryndzové koláče

    Zemiakovo bryndzové koláče