Vianočné medovníčky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 200 g masla, 500 g medu, 250 g krupicového cukru, 1 balíček medovníkového korenia, 15 g kakaového prášku, 1200 g hladkej múky, 1 balíček prášku do pečiva, štipka soli, 2 vajcia, na polevu 2 bielka, 300 g práškového cukru, červené, žlté, modré potravinárske farbivo, maslo na vymastenie plechu

Postup

Krok 1

Maslo, med, cukor, medovníkové korenie a kakao vložíme do hrnca, pri miernej teplote za stáleho miešania privedieme do varu a necháme vychladnúť. Múku s práškom do pečiva preosejeme, pridáme soľ, vajcia a zmiešame s medovou masou. Najprv všetko dobre zamiešame varechou, potom na pomúčenej doske vypracujeme na hladké cesto. Vytvarujeme bochník, zabalíme do alobalu a necháme cez noc odpočívať. Plech vymastíme maslom. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 4 mm, vykrajujeme rôzne tvary a pečieme 15 minút v rúre pri teplote 200 °C. Upečené medovníčky necháme vychladnúť. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a pritom pomaly pridávame toľko práškového cukru, aby vznikla hustá poleva vhodná na striekanie ozdôb. Polevu rozdelíme do troch nádob a každú zafarbíme inou farbou. Z pergamenového papiera urobíme kornútiky, naplníme polevou, rožtek odstrihneme a ozdobíme medovníčky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 4847
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

4848

Podobné recepty:
  • Tvarohové cesto

    Tvarohové cesto

  • Bryndzový posúch

    Bryndzový posúch

  • Letný tvarohový koláč

    Letný tvarohový koláč

kuk