Voňavé maslové dukátiky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 250 g masla, 300 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 375 g hladkej múky, 1 vajíčko, 1 zarovnanú lyžičku prášku do pečiva, trochu strúhaného muškátového orieška, štipku soli
Postup
Krok 1
Rúru predhrejeme na 160 stupňov, plynovú na stupeň 2. V hrnci na minime roztopíme maslo, prelejeme do misky a necháme vychladnúť. Pridáme vanilkový cukor, práškový cukor a elektrickým šľahačom šľaháme dovtedy, kým prísady nevyšľaháme na hustý krém. Do misy preosejeme múku, pridáme štipku soli, prášok do pečiva, trochu nastrúhaného muškátového orieška a premiešame. Do maslovej peny dáme vajíčko a po častiach vareškou zapracujeme múku. Ak sa cesto drobí, pridáme trochu vlažnej vody. Vyformujeme bochník, zabalíme do alobalu a na tridsať minút odložíme do chladničky. Cesto na pracovnej doske rozdelíme na štyri časti, z každej sformujeme valček, ktorý nakrájame na hrubšie plátky - dukátiky. Plech vystelieme papierom na pečenie, rozložíme naň dukátiky a na približne pätnásť minút vložíme do rúry. Upečieme, necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. V uzatvorenej plechovej krabici vydržia dukátiky čerstvé niekoľko týždňov.