Mandľové venčeky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 200 g hladkej múky, 200 g práškového cukru, 200 g neolúpaných mandlí, 100 g jahodového lekváru.
Postup
Krok 1
Do preosiatej hladkej múky pridáme práškový cukor, neolúpané zomleté mandle, postrúhanú citrónovú kôru, zmäknuté maslo a vypracujeme hladké cesto. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 4 mm a vykrajujeme venčeky, ktoré ukladáme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech. Venčeky po povrchu potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme posekanými mandľami a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri minimálnej teplote. Po vychladnutí venčeky spojíme (dvojice) jahodovým lekvárom.