Mandľové venčeky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 200 g hladkej múky, 200 g práškového cukru, 200 g neolúpaných mandlí, 100 g jahodového lekváru.

Postup

Krok 1

Do preosiatej hladkej múky pridáme práškový cukor, neolúpané zomleté mandle, postrúhanú citrónovú kôru, zmäknuté maslo a vypracujeme hladké cesto. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 4 mm a vykrajujeme venčeky, ktoré ukladáme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech. Venčeky po povrchu potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme posekanými mandľami a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri minimálnej teplote. Po vychladnutí venčeky spojíme (dvojice) jahodovým lekvárom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 821
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

822

Podobné recepty:
  • Čokoládové sušienky (bezlepkové)

    Čokoládové sušienky (bezlepkové)

  • Jemný maslový krém s príchuťou vajcového likéru

    Jemný maslový krém s príchuťou vajcového likéru

  • Sušienky z ovsených vločiek

    Sušienky z ovsených vločiek

kuk