Karí kapor

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg vykosteného mäsa z kapra, 150 g hrášku, 150 g cibule, 1 kapiu, olej, lyžičku karí korenia, 2 lyžice maizeny, soľ, 2 vajcia, 2 dl dezertného vína, glutasol, citrónovú šťavu, šálku vývaru z masoxu.

Postup

Krok 1

Kaprie mäso nakrájame na plátky a premiešame s vajciami, maizenou a soľou. Na miernom ohni osmažíme a necháme na sitku odkvapkať. Do zohriatého oleja vložíme na kocky nakrájanú cibuľu, zelený hrášok a rezance kapie. Mierne podlejeme, podusíme, pridáme karí, dochutíme glutasolou, citrónovou šťavou, vínom a dosolíme. Zahustíme maizenou rozmiešanou vo vode, krátko podusíme a vložíme plátky kapra. Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou a rezom citrónu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 665
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

666

Podobné recepty:
  • Rybacie fašírky

    Rybacie fašírky

  • Marinované slede

    Marinované slede

  • Pstruh na španielsky spôsob

    Pstruh na španielsky spôsob

kuk