Vysmážaný kapor na čínsky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 6 porcií kapra, 2 vajcia, hladkú múku, maizenu, soľ, 1 dl sójovej omáčky, olej na vysmážanie, 1 pór, cukor, citrónovú šťavu, 6 feferóniek, šálku vývaru z masoxu, pohárik dezertného vína, vegetu.

Postup

Krok 1

Z polovice sójovej omáčky, vajec, studenej vody, hladkej múky a maizeny si pripravíme hustejšie cestíčko, v ktorom porcie osoleného, kože zbaveného a vykosteného kapra namáčame a v horúcom oleji vysmažíme. Necháme odkvapkať. Na malom množstve oleja osmažíme pór nakrájaný na plátky, pridáme cukor, citrónovú šťavu, vegetu, víno, posekané feferónky a zbytok sójovej omáčky. Prehrejeme a dochutíme. Pripravenou zmesou prelievame vysmažené porcie kapra. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a plátkom citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1141
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1142

Podobné recepty:
  • Jednoduché thajské rezance (Pad Thai)

    Jednoduché thajské rezance (Pad Thai)

  • Mušle v pikantnej omáčke

    Mušle v pikantnej omáčke

  • Tuniak na ihle so cherry paradajkami

    Tuniak na ihle so cherry paradajkami

kuk