Torta primabaleríny Pavlovovej

2018-03-10
  • Torta primabaleríny Pavlovovej
  • Torta primabaleríny Pavlovovej
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 120 min.
  • Celkový čas : 150 min.

Popis

Pavlova torta vyzerá luxusne a jej lahodná chuť pohladí Vaše chuťové poháriky. Stojí zato pripraviť ju doma.

Ingrediencie

  • 4 ks bielka
  • soľ
  • 1.25 hrnček hrnčeka práškového cukru
  • 2 lyžička škrobovej múčky
  • 2 lyžička octu
  • maslo
  • šľahačku
  • ľubovoľné ovocie

Postup

Krok 1

Na plech položíme papier na pečenie, potrieme ho maslo a položíme naň formu na tortu bez dna. V nádobe šľaháme bielka so štipkou soli. Keď bielka začínajú tuhnúť zvýšime otáčky šľahača a pridávame cukor. Nakoniec zašľaháme ocot a škrobovú múčku. Sneh navrstvíme do tortovej formy, formu opatrne vyberieme. Navrstvený sneh vložíme do rúry vyhriatej na 100°C a pečieme (v podstate sušíme) 1,5 až 2 hodiny.

Krok 2

Rúru vypneme, dvierka pootvoríme a korpus necháme v rúre vychladnúť. Korpus bohato ozdobíme šľahačkou, do stredu poukladáme na polovice pokrájané ovocie podľa chuti.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1113
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1114

Podobné recepty:
  • Poschodová torta

    Poschodová torta

  • Praclíky

    Praclíky

  • Makový zákusok s makovou plnkou

    Makový zákusok s makovou plnkou