Telgártske rezne

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g hovädzieho mäsa zo stehna, 2 vajcia, vegetu, mleté čierne korenie, strúhanku, olej. Na lečo: 2 cibule, 2 lyžice oleja, 300 g zeleninových paprík, 400 g rajčiakov, soľ.

Postup

Krok 1

Najprv si pripravíme lečo. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a speníme v rozohriatom oleji. Pridáme pokrájané zeleninové papriky bez jadrovníkov, krátko opražíme, prikryjeme a udusíme do polomäkka. Rajčiaky narežeme, sparíme vriacou vodou, ošúpeme a pokrájame na osminky, primiešame k paprikám a spolu udusíme do mäkka. Nakoniec podľa chuti osolíme. Mäso nakrájame na rezne, posypeme vegetou, mletým čiernym korením a naklepeme. Obalíme v strúhanke, ktorú zľahka vtlačíme do mäsa. Rezne namočíme do rozšľahaného vajca a na horúcom oleji opražíme do zlatista. Do misy z varného skla dáme vrstvu leča, vrstvu rezňov a opäť lečo. V prípade viac vrstiev mäsa prekladáme vrstvami leča. Prikryté vložíme na 75 minút do rúry vyhriatej na 170 stupňov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1097
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1098

Podobné recepty:
  • Hovädzie na hríboch

    Hovädzie na hríboch

  • Baranie stehno na divoko

    Baranie stehno na divoko

  • Hovädzia roštenka s cibuľou

    Hovädzia roštenka s cibuľou