Švédske zemiaky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 až 1,5 kg zemiakov, 3 až 5 pórov, 3 dl šľahačkovej smotany, mleté čierne korenie, soľ, maslo.

Postup

Krok 1

Zemiaky a pór nakrájame na kolieska. Misu z varného skla vymastíme maslom. Na dno poukladáme vrstvu zemiakov, posolíme ich a okoreníme, na ne vrstvu póru, opäť zemiakov ktoré osolíme a okoreníme. Takto vrstvy striedame, poslednou by mala byť vrstva zemiakov. Všetko to zalejeme smotanou až po poslednú vrstvu zemiakov. Pečieme vo vyhriatej rúre. Vrch musí byť upečený do hneda.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2083
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2084

Podobné recepty:
  • Nivové závitky

    Nivové závitky

  • Plnené šampiňónové klobúčiky

    Plnené šampiňónové klobúčiky

  • Stehno z medveďa na ruský spôsob

    Stehno z medveďa na ruský spôsob

kuk