Švédske zemiaky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 až 1,5 kg zemiakov, 3 až 5 pórov, 3 dl šľahačkovej smotany, mleté čierne korenie, soľ, maslo.

Postup

Krok 1

Zemiaky a pór nakrájame na kolieska. Misu z varného skla vymastíme maslom. Na dno poukladáme vrstvu zemiakov, posolíme ich a okoreníme, na ne vrstvu póru, opäť zemiakov ktoré osolíme a okoreníme. Takto vrstvy striedame, poslednou by mala byť vrstva zemiakov. Všetko to zalejeme smotanou až po poslednú vrstvu zemiakov. Pečieme vo vyhriatej rúre. Vrch musí byť upečený do hneda.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2003
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2004

Podobné recepty:
  • Jesenná plnka

    Jesenná plnka

  • Marhuľové knedle

    Marhuľové knedle

  • Zemiaky zapečené so syrom

    Zemiaky zapečené so syrom

kuk