Furmanský odvar

2018-02-21

Popis

Furmanský odvar

Ingrediencie

  • 800 g hovädzieho mäsa
  • 8 ks klinčekov
  • 30 g slaniny
  • 1 ks cibuľu
  • maslo
  • 2 lyžica medu
  • masť
  • citrón
  • perník
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 1 lyžička octu
  • 1 lyžička zázvoru
  • 1 dl červeného vína
  • 1 l vody

Postup

Krok 1

Klinčeky napicháme do mäsa, mäso osolíme, okoreníme, posypeme zázvorom. Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Cibuľu vyberieme a na tom istom masle opražíme slaninu nakrájanú na malé kocky. K opraženej slanine vložíme mäso a opečieme ho zo všetkých strán. Mäso aj so slaninou a maslom preložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme na kolieska nakrájanú polovicu citróna, med, opraženú cibuľu, šťavu z polovice citróna. Prikryté pomaly varíme kým mäso zmäkne. Uvarené mäso vyberieme, vývar precedíme cez sitko. Hustejšie časti vývaru cez sitko prepasírujeme. Do omáčky pridáme nastrúhaný perník namočený vo víne a krátko povaríme. Mäso nakrájame na plátky, porcie prelejeme odvarom. Podávame s knedľou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1108
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1109

Podobné recepty:
  • Rozbif na anglický spôsob

    Rozbif na anglický spôsob

  • Korenené hovädzie mäso s medom

    Korenené hovädzie mäso s medom

  • Hovädzie so sójovou omáčkou a zázvorom

    Hovädzie so sójovou omáčkou a zázvorom

kuk