Furmanský odvar
2018-02-21- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Varené mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Furmanský odvar
Ingrediencie
- 800 g hovädzieho mäsa
- 8 ks klinčekov
- 30 g slaniny
- 1 ks cibuľu
- maslo
- 2 lyžica medu
- masť
- citrón
- perník
- mleté čierne korenie
- soľ
- 1 lyžička octu
- 1 lyžička zázvoru
- 1 dl červeného vína
- 1 l vody
Postup
Krok 1
Klinčeky napicháme do mäsa, mäso osolíme, okoreníme, posypeme zázvorom. Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Cibuľu vyberieme a na tom istom masle opražíme slaninu nakrájanú na malé kocky. K opraženej slanine vložíme mäso a opečieme ho zo všetkých strán. Mäso aj so slaninou a maslom preložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme na kolieska nakrájanú polovicu citróna, med, opraženú cibuľu, šťavu z polovice citróna. Prikryté pomaly varíme kým mäso zmäkne. Uvarené mäso vyberieme, vývar precedíme cez sitko. Hustejšie časti vývaru cez sitko prepasírujeme. Do omáčky pridáme nastrúhaný perník namočený vo víne a krátko povaríme. Mäso nakrájame na plátky, porcie prelejeme odvarom. Podávame s knedľou.