Pagáčiky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 700 g polohrubej múky, 300 g hladkej múky, 1 hrsť hrubej múky, 500 g Smetolu, 100 g masla, 1,5 lyžice bravčovej masti, 1 lyžicu soli, 2 vajcia, 4 dl smotany. Na kvások: 40 g kvasníc, 1,5 dl mlieka, 1 lyžicu cukru, 1 lyžicu hrubej múky. Vajce na potretie.

Postup

Krok 1

Z kvasníc, cukru, múky a mlieka pripravíme kvások. Kvások s ostanými surovinami miešame 20 minút. Cesto necháme vykysnúť, vyvaľkáme z neho 1,5 cm hrubý plát a vykrajujeme pagáčiky. Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1583
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1584

Podobné recepty:
  • Bryndzové pagáčiky

    Bryndzové pagáčiky

  • Čokoládové trubičky

    Čokoládové trubičky

  • Bryndzové koláčiky

    Bryndzové koláčiky

kuk