Pagáčiky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Ingrediencie
- 700 g polohrubej múky, 300 g hladkej múky, 1 hrsť hrubej múky, 500 g Smetolu, 100 g masla, 1,5 lyžice bravčovej masti, 1 lyžicu soli, 2 vajcia, 4 dl smotany. Na kvások: 40 g kvasníc, 1,5 dl mlieka, 1 lyžicu cukru, 1 lyžicu hrubej múky. Vajce na potretie.
Postup
Krok 1
Z kvasníc, cukru, múky a mlieka pripravíme kvások. Kvások s ostanými surovinami miešame 20 minút. Cesto necháme vykysnúť, vyvaľkáme z neho 1,5 cm hrubý plát a vykrajujeme pagáčiky. Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre.