Ruské peľmene

2015-09-29

Ingrediencie

  • Hovädzí bujón (môže byť z kocky), smotanu, horčicu, ocot, 300 g polohrubej múky, 1 vajce, soľ. Do plnky 400 g pomletého hovädzieho, 400 g bravčového mäsa, mleté čierne korenie, 1 nadrobno pokrájanú cibuľu, soľ.

Postup

Krok 1

Z múky, vajca, soli a vody vypracujeme cesto (redšie ako na rezance). Pomleté mäso zmiešame s korením, soľou a cibuľou. Cesto vyvaľkáme na asi 3 mm plát. Pohárom alebo formičkou vykrajujeme kolieska s priemerom asi 5 cm. Na koliesko položíme asi polovicu lyžičky mäsovej zmesi, preložíme na polovicu a okraje dobre zatlačíme. Peľmene vložíme do vriaceho bujónu. Uvarené sú vtedy, keď vyplávajú na povrch. Uvarené peľmene precedíme, rozdelíme na taniere a prelejeme bujónom. V prípade, že lyžicou zjeme najprv bujón, peľmene na tanieri môžeme poliať smotanou alebo horčicou a octom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1293
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1294

Podobné recepty:
  • Karamelový puding

    Karamelový puding

  • Milánske rezne s cuketovým pyré

    Milánske rezne s cuketovým pyré

  • Prírodná sviečková

    Prírodná sviečková

kuk