Ruské peľmene
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso , Hovädzie mäso , Cudzokrajná kuchyňa , Iné
Ingrediencie
- Hovädzí bujón (môže byť z kocky), smotanu, horčicu, ocot, 300 g polohrubej múky, 1 vajce, soľ. Do plnky 400 g pomletého hovädzieho, 400 g bravčového mäsa, mleté čierne korenie, 1 nadrobno pokrájanú cibuľu, soľ.
Postup
Krok 1
Z múky, vajca, soli a vody vypracujeme cesto (redšie ako na rezance). Pomleté mäso zmiešame s korením, soľou a cibuľou. Cesto vyvaľkáme na asi 3 mm plát. Pohárom alebo formičkou vykrajujeme kolieska s priemerom asi 5 cm. Na koliesko položíme asi polovicu lyžičky mäsovej zmesi, preložíme na polovicu a okraje dobre zatlačíme. Peľmene vložíme do vriaceho bujónu. Uvarené sú vtedy, keď vyplávajú na povrch. Uvarené peľmene precedíme, rozdelíme na taniere a prelejeme bujónom. V prípade, že lyžicou zjeme najprv bujón, peľmene na tanieri môžeme poliať smotanou alebo horčicou a octom.