Špargľa po nemecky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g čerstvej špargle, soľ, cukor. Na bešamelovú omáčku 5 strúčikov cesnaku, 2 dl kyslej smotany, 2 dl šľahačkovej smotany, maslo, muškátový orech, majoránku, ochutenú bylinnú soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Do vriacej vody dáme cukor a soľ a vložíme očistenú špargľu. Varíme do zmäknutia. V hlbokej panvici zohrejeme maslo, primiešame kyslú smotanu, majorán, korenie, ochutenú soľ, rozotrený cesnak, štipku postrúhaného muškátového orecha. Krátko povaríme, primiešame šľahačkovú smotanu a za stáleho miešania privedieme do varu. Podávame so zemiakmi. Špargľu na tanieri prelejeme bešamelovou omáčkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1445
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1446

Podobné recepty:
  • Ryžová kaša v mlieku

    Ryžová kaša v mlieku

  • Sladký trhanec

    Sladký trhanec

  • Zemiaky pre vegetariánov

    Zemiaky pre vegetariánov

kuk