Uhorky s rajčiakmi
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy , Studená kuchyňa, údeniny , Iné
Ingrediencie
- 200 g šalátových uhoriek, 200 g rajčiakov, 1 dl kyslej smotany, soľ, pažítka.
Postup
Krok 1
Šalátové uhorky očistíme, prekrojíme po dĺžke a vyberieme jadrovníky. Potom ich pokrájame na malé kocky a rozdelíme do štyroch misiek alebo pohárov. Tvrdé menšie rajčiaky sparíme horúcou vodou, olúpeme, prekrojíme a vyberieme jadrovník. Upravené rajčiaky pokrájame na malé kocky a rozdelíme na uhorky. Kyslú smotanu trocha osolíme, rozmiešame a polejeme ňou pripravenú zeleninu. Nakoniec pridáme lyžičku pokrájanej pažítky. Nemiešame.