Zapekané šampiňóny

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 stredne veľké šampiňóny, maslo na vymastenie zapekacej misky. Plnka: 2 lyžičky masla, 2 vajcia, 2 lyžice nadrobno pokrájaného vareného mäsa, soľ, mleté čierne korenie, mletý kvet, petržlenová vňať.

Postup

Krok 1

Očistené a umyté šampiňóny olúpeme, nožičky odkrojíme a nadrobno posekáme. Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme posekané nožičky zo šampiňónov, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme do mäkka 15-20 minút. Potom pridáme pomleté alebo nadrobno posekané mäso a spolu dobre prehrejeme. Nakoniec vlejeme rozšľahané vajcia a miešame, až sa vajcia zrazia. Touto plnkou naplníme pripravené, olúpané klobúčiky šampiňónov tak, aby plnka bola navŕšená a aby vyčnievala. Naplnené šampiňóny ukladáme do vymasteného pekáča alebo do zapekacej misky. Pečieme 20 minút prikryté. Len posledných 5 minút pokrievku zoberieme, aby sa plnka pripiekla. Plnené šampiňóny podávame so sendvičom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1384
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1385

Podobné recepty:
  • Farfalle s mrkvou a ružičkovým kelom

    Farfalle s mrkvou a ružičkovým kelom

  • Hliva na víne

    Hliva na víne

  • Krkonošský hubník

    Krkonošský hubník

kuk