Dusené huby
2018-01-09- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z húb
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dusené huby podávame s opečeným sendvičom.
Ingrediencie
- 4 ks sendviča
- 300 g húb
- 2 lyžička masla
- kúsok cibule
- soľ
- mleté čierne korenie
- rasca
- petržlenová vňať
- 1 ks vajce
- kečup
Postup
Krok 1
Očistené huby pokrájame a na site opláchneme. Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme huby, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme 20 minút. Keď sú huby mäkké a voda je vydusená, vlejeme rozšľahané vajcia a miešame, kým sa vajcia nezrazia. Sendvič pokrájame na tenké rezy a opečieme z obidvoch strán. Na teplý opečený sendvič uložíme asi 1 cm hrubú vrstvu dusených húb s vajcom, pokvapkáme kečupom a teplé podávame.