Omeleta s rajčiakmi

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 vajcia, 4 rajčiaky, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžičky masla, vňať z cibule alebo pažítka.

Postup

Krok 1

Čerstvé vajcia rozšľaháme s 2 lyžicami vody. Rajčiak sparíme horúcou vodou, olúpeme a dužinu pokrájame. Do rozšľahaných vajec vložíme pokrájané a olúpané rajčiaky, osolíme a spolu rozšľaháme. Maslo roztopíme na panvici, vlejeme zmes vajec a rajčiakov a prudko opekáme omeletu z jednej strany. Panvicu pohybujeme tak, aby sa omeleta posúvala a aby sa nepripiekla. Omeletu opečenú z jednej strany do zlatožlta a z druhej vrchnej strany stuhnutú, preložíme na tanieri na polovice, opečenou stranou navrchu. Omeletu posypeme nadrobno pokrájanou vňaťou z cibule alebo s pažítkou a podávame hneď po dohotovení, s obložením z čerstvej zeleniny. Miesto rajčiakov môžeme použiť sterilizovanú špargľu alebo hrášok, postrúhanú karotku, opečené a olúpané zelené papriky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 756
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

757

Podobné recepty:
  • Cestoviny s údeným tofu

    Cestoviny s údeným tofu

  • Plnené papriky a lečo

    Plnené papriky a lečo

  • Pečený fenikel s cesnakovým maslom

    Pečený fenikel s cesnakovým maslom

kuk