Halušky z odpaľovaného cesta

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 vajce, 1 lyžica masla alebo oleja, 2 lyžičky krupice, 1 dl vody, soľ, mletý kvet, petržlenová vňať.

Postup

Krok 1

Vodu a tuk prevaríme, vsypeme krupicu, soľ a na miernom ohni dusíme, kým sa cesto nelepí na varešku a na steny nádoby. Miešajúc trochu vychladíme, pridáme korenie, vňať, vajce a dobre vymiešame. Lyžicou vykrajujeme malé halušky, vkladáme do vriacej osolenej vody a varíme asi 4-5 minút. Uvarené halušky vyberieme a zalejeme horúcou polievkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 839
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

840

Podobné recepty:
  • Zemiaková polievka s klobásou a údeným kolenom

    Zemiaková polievka s klobásou a údeným kolenom

  • Cibuľová polievka so syrovými krutónmi

    Cibuľová polievka so syrovými krutónmi

  • Sýta šošovicová polievka s cestovinou a klobásou

    Sýta šošovicová polievka s cestovinou a klobásou