Mozočková sadlina

2015-09-29

Ingrediencie

  • 40 g čerstvého mozgu, 2 vajcia, 1 dl smotany, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, maslo na potretie nádoby.

Postup

Krok 1

Mozog vložíme do vriacej vody a stuhnuté blany nožom odstránime. Pracujeme na doske. Očistený mozog nadrobno posekáme. Vajcia rozšľaháme so smotanou, vložíme mozog, osolíme a okoreníme, dobre rozmiešame a prelejeme do maslom vymastenej nádoby, na hrúbku 2-3 cm a prikryjeme Sadlinu dusíme v horúcej vode pri 100 stupňov celzia asi 30-40 minút. Vychladnutú a stuhnutú pokrájame na malé kocky a vkladáme do taniera s polievkou. Miesto mozočku môžeme použiť rozmixovanú dusenú pečeň alebo nadrobno pokrájanú šunku.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 494
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

495

Podobné recepty:
  • Papriková polievka z Belgicka

    Papriková polievka z Belgicka

  • Ľahká polievka na prelome zimy

    Ľahká polievka na prelome zimy

  • Tirolské knedličky

    Tirolské knedličky