Kapustová polievka
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 200 g kyslej kapusty, 200 g údeného mäsa, 1/2 lyžičky múky na zápražku, mletá červená paprika, rasca, sušené huby, 1 zemiak, 2 lyžice smotany, rajčiak, zelená paprika, 1 l vody.
Postup
Krok 1
Kyslú kapustu pokrájame na menšie rezance, zalejeme vodou, vložíme umyté údené mäso a sušené huby a spolu uvaríme do mäkka. Z masti a múky urobíme zápražku s rascou a s mletou červenou paprikou, zalejeme studenou vodu a rozmiešanú prilejeme do vriacej kapusty. Potom vložíme na kocky pokrájané zemiaky a spolu polievku dovaríme. Údené mäso vyberieme na dosku, pokrájame na malé kúsky, vložíme do polievky, prilejeme rozmiešanú kyslú smotanu a ešte prevaríme. Nakoniec zamiešame pokrájaný rajčiak a zelenú papriku.