Zapražená polievka s vajcom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 lyžička bravčovej masti alebo oleja, 1 lyžička múky, mletá červená paprika, rasca, 1 vajce, soľ, 1 l vody.

Postup

Krok 1

Z tuku a múky pripravíme zápražku, odstavíme z platne, pridáme rascu a mletú červenú papriku, rozmiešame, prilejeme vývar alebo vodu, osolíme a miešame až k bodu varu. Pomaly varíme 10 minút. Do uvarenej polievky vlejeme rozšľahané vajce. Polievka má lepšiu chuť, keď v nej uvaríme zelenú vetvičku zo zeleru, alebo celú zelenú papriku, ktoré pred podávaním vyberieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1167
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1168

Podobné recepty:
  • Bylinkovo hydinové knedličky

    Bylinkovo hydinové knedličky

  • Tirolské knedličky

    Tirolské knedličky

  • Krémová brokolicová polievka II

    Krémová brokolicová polievka II