Hrášková polievka s krupicovými haluškami

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 lyžička tuku, 1 lyžička múky, mletá červená paprika, 3-4 lyžice zeleného hrášku, halušky z vajca a z jemnej detskej krupice, soľ, petržlenová vňať, 1,5 l vody.

Postup

Krok 1

Z tuku a múky urobíme svetlú zápražku, odstavíme z platne a primiešame mletú červenú papriku. Do zápražky vlejeme vývar alebo vodu. Ak použijeme sterilizovaný hrášok, vlejeme aj vývar z hrášku. Polievku varíme najmenej 10 minút. Pri čerstvom hrášku čas predĺžime, kým hrášok zmäkne. V osolenej vode uvaríme krupicové halušky. Bielok vyšľaháme na tuhý sneh, prišľaháme žĺtok a toľko krupice, aby bolo polotuhé cesto. Necháme stáť 10 minút a vidličkou vkladáme do pomaly vriacej vody tenké halušky, ktoré 4-5 krát zväčšia objem. Veľké krupicové halušky vložíme do hotovej polievky. V hráškovej polievke nemôže chýbať nadrobno pokrájaná petržlenová vňať.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1149
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1150

Podobné recepty:
  • Agneška čorba

    Agneška čorba

  • Zeleninový boršč

    Zeleninový boršč

  • Rybacia polievka II

    Rybacia polievka II

kuk