Hrachová polievka krémová

2015-09-29

Ingrediencie

  • 3-4 lyžice suchého hrachu, 1 lyžička bravčovej masti, 1 lyžička múky, soľ, mletá červená paprika, cesnak, 1 žemľa, 1,5 l vody.

Postup

Krok 1

Prebraný a umytý hrach namočíme na niekoľko hodín, vodu dolejeme a hrach varíme 2-2,5 hodiny do mäkka. Uvarený hrach zmixujeme na hladkú kašu. Z masti a múky pripravíme zápražku, vsypeme červenú papriku, rozmiešame a zalejeme vývarom z hrachu, rozotrený cesnak, zmixovanú kašu, osolíme a varíme 10 minút. Ak treba, polievku dolejeme vývarom, vodou. Polievku varíme, kým paprikový tuk vypláva na povrch. Žemľu pokrájame na kocky a na suchej panvici opražíme dožlta. Opraženú žemľu vkladáme do taniera s polievkou, aby sa nerozmočila.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1065
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1066

Podobné recepty:
  • Pivná polievka

    Pivná polievka

  • Pľúcková polievka so smotanou

    Pľúcková polievka so smotanou

  • Pohánková polievka

    Pohánková polievka