Hovädzí vývar s rajčiakmi

2015-09-29

Ingrediencie

  • 6 dl hovädzieho vývaru bez tuku, 300 g čerstvých rajčín, 1 dl sladkej smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať.

Postup

Krok 1

Vývar pripravíme ako v predchádzajúcom predpise. Vychladnutý vývar zbavíme tuku a znovu precedíme. Umyté rajčiny rozmixujeme so soľou a korením na hladkú, jednoliatu kašu. Rajčinovú zmes zľahka zamiešame do vyšľahanej sladkej smotany. Petržlenovú vňať umyjeme a nadrobno posekáme. Rajčinovo-šľahačkovú zmes nakopíme doprostred polievkového taniera, opatrne podlejeme studeným vývarom a vrch zmesi posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou. Polievku podávame so slanými tyčinkami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1174
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1175

Podobné recepty:
  • Pavese

    Pavese

  • Mäsové knedličky

    Mäsové knedličky

  • Hydinový vývar na spôsob Rossini

    Hydinový vývar na spôsob Rossini

kuk