Hovädzí vývar s rajčiakmi
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 6 dl hovädzieho vývaru bez tuku, 300 g čerstvých rajčín, 1 dl sladkej smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať.
Postup
Krok 1
Vývar pripravíme ako v predchádzajúcom predpise. Vychladnutý vývar zbavíme tuku a znovu precedíme. Umyté rajčiny rozmixujeme so soľou a korením na hladkú, jednoliatu kašu. Rajčinovú zmes zľahka zamiešame do vyšľahanej sladkej smotany. Petržlenovú vňať umyjeme a nadrobno posekáme. Rajčinovo-šľahačkovú zmes nakopíme doprostred polievkového taniera, opatrne podlejeme studeným vývarom a vrch zmesi posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou. Polievku podávame so slanými tyčinkami.