Sviečková pečienka na anglický spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 500 g hovädzej sviečkovice, 2-3 lyžice oleja, mleté čierne korenie, soľ, worcesterskú omáčku, maslo.
Postup
Krok 1
Strednú časť odležanej hovädzej sviečkovice očistíme od loja a blán, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme 2 hodiny odležať. Pripravené mäso opečieme na zostatku oleja zo všetkých strán. Počas pečenia mäso nepicháme, aby nevytiekla šťava. Opečenú sviečkovicu preložíme na pekáč, prelejeme tuk z opekania, podlejeme trochou horúcej vody a prudko pečieme asi 20 minút. Počas pečenia mäso polievame výpekom. Upečenú sviečkovicu vyberieme z pekáča a uložíme na teplé miesto, aby nevychladla. Šťavu z pečenia vydusíme na tuk, zahustíme múkou, rozriedime, precedíme, ochutíme worcestrom a zjemníme maslom. Anglickú sviečkovú pečienku pokrájame na tenké plátky a podávame teplú aj studenú.