Sviečková pečienka na anglický spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g hovädzej sviečkovice, 2-3 lyžice oleja, mleté čierne korenie, soľ, worcesterskú omáčku, maslo.

Postup

Krok 1

Strednú časť odležanej hovädzej sviečkovice očistíme od loja a blán, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme 2 hodiny odležať. Pripravené mäso opečieme na zostatku oleja zo všetkých strán. Počas pečenia mäso nepicháme, aby nevytiekla šťava. Opečenú sviečkovicu preložíme na pekáč, prelejeme tuk z opekania, podlejeme trochou horúcej vody a prudko pečieme asi 20 minút. Počas pečenia mäso polievame výpekom. Upečenú sviečkovicu vyberieme z pekáča a uložíme na teplé miesto, aby nevychladla. Šťavu z pečenia vydusíme na tuk, zahustíme múkou, rozriedime, precedíme, ochutíme worcestrom a zjemníme maslom. Anglickú sviečkovú pečienku pokrájame na tenké plátky a podávame teplú aj studenú.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1295
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1296

Podobné recepty:
  • Perkelt gölödör

    Perkelt gölödör

  • Hovädzie mäso dusené v keli

    Hovädzie mäso dusené v keli

  • Sedliacky guláš

    Sedliacky guláš

kuk