Šľahačková roláda I
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty , Z pekáča Jula Viršíka , 1995
Ingrediencie
- Päť vajec, päť lyžíc práškového cukru, dve lyžice kakaa, smetol alebo palmarín na vymastenie plechu, jednu šľahačku, kakao na posypanie.
Postup
Krok 1
Päť bielkov si vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme žĺtky, práškový cukor a kakao. Na plech vložíme papier, ktorý poriadne vymastíme, a vylejeme naň hmotu, ktorú upečieme. Po upečení vyklopíme z plechu, dáme dolu papier a necháme vychladnúť. Vyšľaháme šľahačku, z ktorej väčšiu časť natrieme na upečenú hmotu a zrolujeme. Zvyšnou šľahačkou natrieme roládu. Posypeme kakaom alebo drobnými cukríkmi.