Sviečkové rezy s husacou pečeňou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g sviečkovice, 4 lyžice tuku, worcesterská omáčka, soľ, mleté čierne korenie, 50-60 g husacej pečene, 4 sterilizované drobné šampiňóny, 1 dl červeného vína, trochu kečupu a vývar z kostí.

Postup

Krok 1

Odležanú a od tuku očistenú sviečkovicu pokrájame na 2 cm hrubé rezy (2 ks pre 1 osobu) mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, dlaňou a nožom stlačíme do pôvodného, okrúhleho tvaru a vložíme do horúceho tuku. Opekáme 4-5 minút, obrátime a opekáme ešte 3 minúty. Pri zníženej teplote dopekáme 1 minútu. Opečené mäso odložíme na teplé miesto a prikryjeme. S mäsom opekáme plátky husacej pečene. Opečené mäso a pečeň vyberieme z tuku a prikryté odložíme na teplom mieste. Do výpeku pridáme kečup, maslo, víno a drobné sterilizované šampiňóny. Keď treba, šťavu trochu rozriedime vývarom a varíme, kým tuk nevypláva na povrch. Sviečkové rezy obložíme rezmi z husacej pečene a šampiňónmi. Mäso podlejeme šťavou. Vhodnou prílohou sú rôzne upravené zemiaky a zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 786
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

787

Podobné recepty:
  • Zaručene dobre pripravené hovädzie steaky

    Zaručene dobre pripravené hovädzie steaky

  • Alsaský bekof (Francúzsko)

    Alsaský bekof (Francúzsko)

  • Roštenka na šampiňónoch

    Roštenka na šampiňónoch

kuk