Biftek s anglickou slaninou

2015-12-06
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 10 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 40 min.

Popis

Biftek s opekaným chlebom a slaninou obložený zeleninou.

Ingrediencie

  • 600 g sviečkovice
  • 3 ks lyžice tuku
  • trochu soľ
  • trochu mleté čierne korenie
  • trochu sójová alebo worcesterská omáčka
  • 2 ks lyžičky masla
  • 1 dl dl vývaru
  • 4 ks vajcia
  • 4 ks plátky opečenej anglickej slaniny
  • 4 ks rezy sendviča alebo chleba.

Postup

Krok 1

Zo strednej časti očistenej a odležanej sviečkovice odkrojíme 150 g rezy. Mäso dlaňou roztlačíme, alebo len zľahka rozklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme korenenou omáčkou, späť stlačíme do pôvodného tvaru a veľkosti a v horúcom tuku prudko opekáme po obidvoch stranách po 4 minúty. Nakoniec znížime prívod tepla a 1-2 minúty pomaly dopečieme. Mäso z tuku vyberieme a prikryté odložíme na teplé miesto. V tuku opečieme rezy sendviča alebo chleba, ktoré majú byť vo veľkosti mäsa, do výpeku pridáme maslo, vývar a varíme asi 5 minút, kým tuk nevystúpi na povrch šťavy. Zvlášť upečieme vajcia - volské oko. Na tanier položíme chlieb, naň opečený biftek a navrch upečené vajce a plátky opečenej anglickej slaniny. Žĺtok má byť neporušený. Biftek šťavou podlejeme alebo podávame zvlášť, v omáčniku. Biftek odložíme na masle duseným zeleným hráškom, pokrájanou a dusenou karotkou, zelenou fazuľkou, ružičkami karfiolu, hlavičkami špargle, ružičkami kelu. Každý druh zeleniny je uložený zvlášť a tvorí obloženie. K bifteku sa podáva aj kečup alebo pikantné majonézové omáčky, ktoré zvyšujú energetickú hodnotu chudého mäsa. K obloženému bifteku podávame opečené alebo vyprážané zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 838
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

839

Podobné recepty:
  • Burek na maďarský spôsob

    Burek na maďarský spôsob

  • Pikantné gule z troch mias

    Pikantné gule z troch mias

  • Mäsové fondue

    Mäsové fondue

kuk