Dvojitý biftek - Chateaubriand

2018-01-11

Popis

Dvojitý biftek - Chateaubriand. K dvojitému bifteku patrí obloženie z prírodne upravenej čerstvej alebo sterilizovanej zeleniny a opečené zemiaky.

Ingrediencie

  • 600 g dobre odležanej sviečkovice
  • 4-5 lyžíc tuku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • worcester alebo sójová omáčka
  • 2 lyžica masla
  • 1/4 lyžička múky
  • vývar

Postup

Krok 1

Sviečkovicu osolíme, okoreníme, potrieme olejom a necháme v chladničke 1-2 dni odležať. Zo strednej časti odkrojíme 600 g kusy, trochu roztlačíme dlaňou alebo zľahka rozklepeme, potrieme korenenou omáčkou a okoreníme mletým korením, stlačíme do pôvodného tvaru, vložíme do horúceho tuku a z každej strany opekáme po 6-8 minút. Opekáme v menšej nádobe v dostatočnom množstve tuku, aby sa na veľkej ploche tuk zbytočne neprepaľoval. Po upečení mäso z tuku vyberieme a prikryté odložíme na teplé miesto. Prebytočný tuk zlejeme, do výpeku vsypeme trochu múky, premiešame, prilejeme vývar, dáme maslo a varíme, kým tuk nevypláva na povrch. Šťavu dochutíme maslom a worcestrom. Dvojitý biftek pokrájame na plátky a podlejeme šťavou. K dvojitému bifteku patrí obloženie z prírodne upravenej čerstvej alebo sterilizovanej zeleniny a opečené zemiaky. Dvojitý biftek upravujeme na rôzne spôsoby tak, ako biftek s vajcom alebo ako sviečkové rezy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1168
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1169

Podobné recepty:
  • Ražeň z troch druhov mäsa

    Ražeň z troch druhov mäsa

  • Nepravé ustrice

    Nepravé ustrice

  • Staročeský hovädzí jazyk

    Staročeský hovädzí jazyk

kuk