Losos so špargľou
2015-09-29Ingrediencie
- 1 kg mrazeného lososa, 1 lyžičku soli, biele korenie mleté, polovicu lyžičky rozmarínu, citrón, 0,5 dl oleja, 1 lyžicu masla, 10 'tyčiniek' konzervovanej špargle, 1,5 dl holandskej omáčky.
Postup
Krok 1
Z rozmrazeného, očisteného, umytého, osušeného lososa sa nakrája filé, 200 g na porciu. Porcie ryby sa osolia, okorenia korením a rozmarínom, pokvapkajú citrónovou šťavou a nechajú odležať. Na rozohriatom oleji sa losos prudko opečie z jednej strany, obráti, pridá sa maslo a v rúre sa pomaly pečie domäkka. Pri podávaní sa na porciu lososa položia 4 polovičky ohriatej špargle a prelejú sa horúcou holandskou omáčkou. Vhodné prílohy: varené zemiaky, na porciu rez citróna.