Losos so špargľou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg mrazeného lososa, 1 lyžičku soli, biele korenie mleté, polovicu lyžičky rozmarínu, citrón, 0,5 dl oleja, 1 lyžicu masla, 10 'tyčiniek' konzervovanej špargle, 1,5 dl holandskej omáčky.

Postup

Krok 1

Z rozmrazeného, očisteného, umytého, osušeného lososa sa nakrája filé, 200 g na porciu. Porcie ryby sa osolia, okorenia korením a rozmarínom, pokvapkajú citrónovou šťavou a nechajú odležať. Na rozohriatom oleji sa losos prudko opečie z jednej strany, obráti, pridá sa maslo a v rúre sa pomaly pečie domäkka. Pri podávaní sa na porciu lososa položia 4 polovičky ohriatej špargle a prelejú sa horúcou holandskou omáčkou. Vhodné prílohy: varené zemiaky, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1135
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1136

Podobné recepty:
  • Filé z tuniaka na florentínsky spôsob

    Filé z tuniaka na florentínsky spôsob

  • Bifteky z kapra na hrianke

    Bifteky z kapra na hrianke

  • Kapor na poľský spôsob

    Kapor na poľský spôsob

kuk