Prírodný teľací rezeň

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g teľacieho stehna, 60 g tuku, 40 g masla, 10 g hladkej múky, soľ, vývar z kostí.

Postup

Krok 1

Z teľacieho orecha (zo stehna) naprieč vlákna nakrájame rezne, zľahka naklepeme, osolíme, okrajové blany narežeme, naklepanú stranu rezňov poprášime múkou a po oboch stranách opečieme na rozpálenom tuku do zlatista. Tuk po opekaní zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vývarom, pridáme maslo a varíme tak dlho, až sa šťava začne oddeľovať od tuku. Pri podávaní rezne prelejeme šťavou. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky, zemiaková kaša, zeleninové šaláty, kompóty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 814
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

815

Podobné recepty:
  • Pečená plnená teľacia hruď

    Pečená plnená teľacia hruď

  • Teľacie mäso po juhoslovansky

    Teľacie mäso po juhoslovansky

  • Rizoto z teľacieho mäsa po srbsky

    Rizoto z teľacieho mäsa po srbsky