Prírodný teľací rezeň

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g teľacieho stehna, 60 g tuku, 40 g masla, 10 g hladkej múky, soľ, vývar z kostí.

Postup

Krok 1

Z teľacieho orecha (zo stehna) naprieč vlákna nakrájame rezne, zľahka naklepeme, osolíme, okrajové blany narežeme, naklepanú stranu rezňov poprášime múkou a po oboch stranách opečieme na rozpálenom tuku do zlatista. Tuk po opekaní zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vývarom, pridáme maslo a varíme tak dlho, až sa šťava začne oddeľovať od tuku. Pri podávaní rezne prelejeme šťavou. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky, zemiaková kaša, zeleninové šaláty, kompóty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1243
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1244

Podobné recepty:
  • Plnené teľacie stehno

    Plnené teľacie stehno

  • Vyprážaná teľacia hruď

    Vyprážaná teľacia hruď

  • Mleté teľacie mäso v kapustových listoch

    Mleté teľacie mäso v kapustových listoch