Prírodný teľací rezeň

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g teľacieho stehna, 60 g tuku, 40 g masla, 10 g hladkej múky, soľ, vývar z kostí.

Postup

Krok 1

Z teľacieho orecha (zo stehna) naprieč vlákna nakrájame rezne, zľahka naklepeme, osolíme, okrajové blany narežeme, naklepanú stranu rezňov poprášime múkou a po oboch stranách opečieme na rozpálenom tuku do zlatista. Tuk po opekaní zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vývarom, pridáme maslo a varíme tak dlho, až sa šťava začne oddeľovať od tuku. Pri podávaní rezne prelejeme šťavou. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky, zemiaková kaša, zeleninové šaláty, kompóty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 860
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

861

Podobné recepty:
  • Mleté teľacie mäso v kapustových listoch

    Mleté teľacie mäso v kapustových listoch

  • Teľacie na hubách so smotanou

    Teľacie na hubách so smotanou

  • Prírodné teľacie rezne zapekané s cibuľou

    Prírodné teľacie rezne zapekané s cibuľou