Teľací rezeň so šampiňónmi II

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g teľacieho mäsa, 3 lyžice tuku, soľ, 4 lyžice dusených alebo sterilizovaných šampiňónov, trochu múky a masla.

Postup

Krok 1

Teľacie mäso pokrájame cez vlákno s hmotnosťou 50-70 g, naklepeme, osolíme a opečieme v horúcom tuku po obidvoch stranách. Na jednej strane opekáme rezne 4-5 minút prikryté, potom ešte 2-3 minúty bez prikrytia. Mäso z panvice vyberieme a prikryjeme. Do výpeku pridáme múku, miešame, pridáme 1-2 lyžice vody, dobre povaríme. Keď tuk vystúpi na povrch pridáme kúsok čerstvého masla a pripravené rezne na tanieri polejeme riedkou šťavou a dusenými alebo sterilizovanými šampiňónmi. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky, zemiaková kaša, zeleninové šaláty, kompóty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 848
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

849

Podobné recepty:
  • Hašé á la Havana

    Hašé á la Havana

  • Teľacie rebierko na šampiňónoch

    Teľacie rebierko na šampiňónoch

  • Teľacie mäso s tuniakovou omáčkou

    Teľacie mäso s tuniakovou omáčkou