Teľací rezeň so smotanovou omáčkou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g teľacieho mäsa zo stehna, 3 lyžice tuku, soľ, 1/2 lyžičky múky, 2 lyžičky masla, 2 lyžice bieleho vína, korenie podľa vlastného výberu bylinkové, karí, vegeta, kečup a podobne.

Postup

Krok 1

Teľacie mäso pokrájame cez vlákno s hmotnosťou 50-70 g, naklepeme, osolíme a opečieme v horúcom tuku po obidvoch stranách. Na jednej strane opekáme rezne 4-5 minút prikryté, potom ešte 2-3 minúty bez prikrytia. Mäso z panvice vyberieme a prikryjeme. Výpek zahustíme múkou, smotanou, dochutíme vínom a ľubovoľným korením. Prírodne upravené rezne v omáčke raz prevaríme. Podávame so žemľovými knedľami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 805
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

806

Podobné recepty:
  • Bravčové (teľacie) mäso s horčicou

    Bravčové (teľacie) mäso s horčicou

  • Pražský teľací rezeň

    Pražský teľací rezeň

  • Plnená teľacia hruď I

    Plnená teľacia hruď I