Vyprážaný teľací rezeň

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g teľacieho mäsa zo stehna, soľ, 1 vajce, 2 lyžice múky, 3 lyžice strúhanky, tuk na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Teľacie mäso zo stehna umyjeme vcelku, osušíme a pokrájame na 70-150 g rezne. Mäso osolíme, vyklepeme, obalíme v múke, v rozšľahanom vajci s kvapkou oleja a v strúhanke. Obalené rezne vkladáme do horúcej bravčovej masti a vyprážame po obidvoch stranách do zlatožlta. Rezne majú v tuku plávať. Tuk sa nesmie prepaľovať. Teľací vyprážaný rezeň podávame s kolieskom citróna, s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou, so šalátom z čerstvej zeleniny alebo s kompótom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 634
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

635

Podobné recepty:
  • Ražeň z troch druhov mäsa

    Ražeň z troch druhov mäsa

  • Čínske bifteky

    Čínske bifteky

  • Kurča na spôsob florentín

    Kurča na spôsob florentín

kuk