Teľací rezeň vyprážaný v cestíčku

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g teľacieho mäsa zo stehna, soľ, 1 vajce, 2 lyžice múky, niekoľko kvapiek oleja, tuk na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Teľacie mäso zo stehna umyjeme vcelku, osušíme a pokrájame na 70-150 g rezne. Mäso osolíme, vyklepeme, obalíme v rozšľahanom vajci s múkou a kvapkou oleja. Obalené rezne vkladáme do horúcej bravčovej masti a vyprážame po obidvoch stranách do zlatožlta. Rezne majú v tuku plávať. Tuk sa nesmie prepaľovať. Teľací rezeň vyprážaný v cestíčku podávame so zemiakovou kašou a kompótom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 573
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

574

Podobné recepty:
  • Holštajnské teľacie stehno

    Holštajnské teľacie stehno

  • Bravčové rezne s cesnakom

    Bravčové rezne s cesnakom

  • Plnená teľacia roláda

    Plnená teľacia roláda