Bravčové pečené so zeleninovo-smotanovou omáčkou
2015-12-15- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 800 g bravčového pliecka
- 3 ks mrkvy
- 2 ks petržleny
- 1 ks malý zeler
- 1 ks cibuľa
- trochu mleté čierne korenie
- trochu tuk na pečenie
- 2 dl kyslej smotany
- trochu soľ.
Postup
Krok 1
Bravčové pliecko umyjeme, osolíme, zavinieme a zaviažeme motúzom do tvaru valca. Očistenú a dobre umytú zeleninu pokrájame aj s cibuľou na kolieska, vložíme do pekáča, pridáme 1 lyžicu tuku, vložíme mäso, podlejeme vodou a vo vyhriatej rúre pomaly, asi 1,5 hodiny pečieme. Mäso polievame výpekom, ak treba, výpek dolejeme vodou alebo červeným vínom. Mäso obrátime, aby bolo rovnomerne upečené. Mäkké mäso preložíme na dosku, motúz odstránime po chvíľke stuhnutia a pokrájame na plátky. Medzitým zeleninu s doliatym výpekom zmixujeme (alebo prelisujeme) s kyslou smotanou a dochutíme. K pečenému bravčovému mäsu so zeleninovo-smotanovou omáčkou je vhodná žemľová knedľa alebo makaróny.