Bravčové pečené so zeleninovo-smotanovou omáčkou

2015-12-15

Ingrediencie

  • 800 g bravčového pliecka
  • 3 ks mrkvy
  • 2 ks petržleny
  • 1 ks malý zeler
  • 1 ks cibuľa
  • trochu mleté čierne korenie
  • trochu tuk na pečenie
  • 2 dl kyslej smotany
  • trochu soľ.

Postup

Krok 1

Bravčové pliecko umyjeme, osolíme, zavinieme a zaviažeme motúzom do tvaru valca. Očistenú a dobre umytú zeleninu pokrájame aj s cibuľou na kolieska, vložíme do pekáča, pridáme 1 lyžicu tuku, vložíme mäso, podlejeme vodou a vo vyhriatej rúre pomaly, asi 1,5 hodiny pečieme. Mäso polievame výpekom, ak treba, výpek dolejeme vodou alebo červeným vínom. Mäso obrátime, aby bolo rovnomerne upečené. Mäkké mäso preložíme na dosku, motúz odstránime po chvíľke stuhnutia a pokrájame na plátky. Medzitým zeleninu s doliatym výpekom zmixujeme (alebo prelisujeme) s kyslou smotanou a dochutíme. K pečenému bravčovému mäsu so zeleninovo-smotanovou omáčkou je vhodná žemľová knedľa alebo makaróny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1104
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1105

Podobné recepty:
  • Hovädzie mäso pečené na víne s kapustou

    Hovädzie mäso pečené na víne s kapustou

  • Svinské show

    Svinské show

  • Bravčové mäso s rajčiakmi, kukuricou a baklažánmi

    Bravčové mäso s rajčiakmi, kukuricou a baklažánmi

kuk