Bravčové pliecko v sójovej omáčke

2016-06-07

Ingrediencie

  • 800 g bravčového vykosteného pliecka
  • 1 dl sójovej omáčky
  • 1 dl citrónovej šťavy
  • 2 lyžica cukru
  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička mletého ďumbiera
  • trochu soľ.

Postup

Krok 1

Sójovú omáčku rozmiešame s precedenou citrónovou šťavou, nadrobno pokrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, mletým ďumbierom a soľou. Zmes rozotrieme na umyté a osušené bravčové pliecko a vložíme do zostatku omáčky tak, aby tuková časť povrchu pliecka bola navrchu. Mäso necháme odležať v chladničke 1-2 dni. Mäso zrolujeme, zaviažeme motúzom, vložíme do pekáča, podlejeme zostatkom sójovej omáčky a troškou vody a prikryté pečieme 1 hodinu a bez prikrytia 30 minút, až mäso je zlatožlté. Počas pečenia mäso polievame výpekom. Mäkké upečené mäso pokrájame na plátky. Vhodná je dusená ryža.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1428
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1429

Podobné recepty:
  • Bravčové rezne pečené s jablkami

    Bravčové rezne pečené s jablkami

  • Jahňací chrbát s pečenými haluškami

    Jahňací chrbát s pečenými haluškami

  • Mäsový rošt (Bulharsko)

    Mäsový rošt (Bulharsko)

kuk