Bravčová panenská pečienka v lístkovom ceste

2015-12-10

Ingrediencie

  • 500 g panenská bravčová pečienka
  • 2 lyžica tuku
  • 100-150 g hydinovej pečene
  • 2-3 lyžica sterilizovaných šampiňónov
  • trochu mleté čierne korenie
  • trochu tymián
  • trochu materina dúška
  • trochu soľ
  • 200 g lístkového cesta
  • 1 ks vajce
  • trochu petržlenová vňať.

Postup

Krok 1

Bravčovú panenskú pečienku očistíme od tukových častí, umyjeme, osušíme a rýchlo opečieme zo všetkých strán na horúcej masti. Hydinovú pečeň dusíme na masti. Keď je mäkká, vidličkou ju roztlačíme, okoreníme a natrieme na mäso, potom posypeme nadrobno posekanými šampiňónmi. Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát, potrieme vajcom, posypeme rozmrvenými bylinkami a upravené mäso zabalíme, na povrchu potrieme vajcom a v horúcej rúre upečieme do červena. do masti, v ktorej sme opiekli mäso vložíme zostatok posekaných šampiňónov a pokrájanú petržlenovú vňať, dolejeme troškou horúcej vody alebo mäsového vývaru, osolíme, okoreníme a prevaríme. Upečené mäso pokrájame na hrubšie pláty, trocha podlejeme šampiňónovou šťavou a podávame so zemiakovými hranolčekmi alebo s ryžou a s prírodne upravenou zeleninou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 939
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

940

Podobné recepty:
  • Bravčové rezne so zemiakmi a syrom feta

    Bravčové rezne so zemiakmi a syrom feta

  • Teľacia pečeň na tymiane

    Teľacia pečeň na tymiane

  • Sviečkové rezy s banánom na rošte

    Sviečkové rezy s banánom na rošte

kuk