Bravčová panenská pečienka v lístkovom ceste
2015-12-10- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 500 g panenská bravčová pečienka
- 2 lyžica tuku
- 100-150 g hydinovej pečene
- 2-3 lyžica sterilizovaných šampiňónov
- trochu mleté čierne korenie
- trochu tymián
- trochu materina dúška
- trochu soľ
- 200 g lístkového cesta
- 1 ks vajce
- trochu petržlenová vňať.
Postup
Krok 1
Bravčovú panenskú pečienku očistíme od tukových častí, umyjeme, osušíme a rýchlo opečieme zo všetkých strán na horúcej masti. Hydinovú pečeň dusíme na masti. Keď je mäkká, vidličkou ju roztlačíme, okoreníme a natrieme na mäso, potom posypeme nadrobno posekanými šampiňónmi. Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát, potrieme vajcom, posypeme rozmrvenými bylinkami a upravené mäso zabalíme, na povrchu potrieme vajcom a v horúcej rúre upečieme do červena. do masti, v ktorej sme opiekli mäso vložíme zostatok posekaných šampiňónov a pokrájanú petržlenovú vňať, dolejeme troškou horúcej vody alebo mäsového vývaru, osolíme, okoreníme a prevaríme. Upečené mäso pokrájame na hrubšie pláty, trocha podlejeme šampiňónovou šťavou a podávame so zemiakovými hranolčekmi alebo s ryžou a s prírodne upravenou zeleninou.